per
دانشگاه گیلان
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان
2345-3966
2538-5429
2017-10-23
5
3
1
24
10.22124/japb.2017.2532
2532
Research Paper
القای بیان ژن HSP70 در دوکفهای آب شیرین Anodonta cygnea ناشی از مواجهه با CuO-NPs
Induction of HSP70 gene expression in freshwater bivalve, Anodonta cygnea, caused by exposing to CuO-NPs
حدیثه کشیری
hadiskashiri@gmail.com
1
علی شعبانی
shabni@yahoo.com
2
کاوه خسرویانی
khosraviani.kave@gmail.com
3
امیر قادرمرزی
a.qadermarzi@gmail.com
4
استادیار گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
دانشیار گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
کارشناس ارشد آزمایشگاه مرکزی ژنتیک و بیوتکنولوژی، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
دانشجوی دکتری شیلات، گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
دوکفهای Anodonta cygnea به دلیل مقاومت پایین در برابر تغییرات محیطی به عنوان گونهای مناسب در ارزیابی آلودگی اکوسیستمهای آبی مطرح است. امروزه به دلیل کاربرد گسترده نانومواد در صنایع مختلف، نگرانیهای زیادی در خصوص اثرات منفی این مواد بر حیات سیستمهای آبی وجود دارد. در مطالعه حاضر به ارزیابی اثر نانوذرات اکسید مس (II) (CuO-NPs) بر بیان ژن HSP70 در A. cygnea پرداخته شد. بدین منظور، دوکفهایها طی ۱۲ روز در معرض CuO-NPs با غلظتهای 0 (شاهد)، 25/0، 5/2 و ppm 25 قرار گرفتند. برای ارزیابی تغییرات بیان ژن HSP70، ابتدا توالی این ژن در گونه مورد نظر تعیین شد. در این راستا، یک قطعه 540 نوکلئوتیدی کد کننده HSP70 کلون شد. توالی نوکلئوتیدی HSP70 در A. cygnea به ترتیب دارای 8/19، 7/30، 7/26 و 9/22 درصد از نوکلئوتیدهای A، C، G و T بود. نتایج حاکی از آن بود که مواجهه با CuO-NPs منجر به القای بیان ژن HSP70 در هر دو بافت پا و آبشش شد. اما اختلاف مشاهده شده بین سطح بیان ژن HSP70 در این دو بافت معنیدار نبود (05/0P>). همچنین سطح بیان ژن در بافتهای مورد بررسی، با افزایش زمان مواجهه تا 8 روز افزایش یافت اما با گذشت زمان تا روز دوازدهم روند کاهشی نشان داد (05/0≥P). در مجموع، ژن HSP70 در دوکفهای A. cygnea دارای میزان بالاتری از نوکلئوتیدهای GC در مقایسه با سایر گونههای مورد بررسی است و سطح بیان این ژن تحت مواجهه با CuO-NPs افزایش مییابد، به نحویکه میزان این افزایش وابسته به غلظت و زمان مواجهه است.
Anodonta cygnea is considered as a suitable species in evaluating the pollution of aquatic ecosystems because of the low resistance to changes in environmental conditions. Nowadays, due to the wide application of nanomaterials in different industries, the negative effect of these materials on aquatic life is of great concern. In the present study, the effect of copper oxide nanoparticles (II) (CuO-NPs) on HSP70 gene expression was evaluated in A. cygnea. For this purpose, the mussels were exposed to the concentrations of 0 (control), 0.25, 2.5 and 25ppm of CuO-NPs during 12 days. To analyze the changes in HSP70 gene expression, the sequence of this gene was determined in this species. In this regard, a fragment of 540 nucleotide coding HSP70 was cloned. The nucleotide sequence of HSP70 in A. cygnea contained 19.8, 30.7, 26.7 and 22.9 percent of A, C, G and T, respectively. The results indicated that exposing to CuO-NPs induced HSP70 gene expression in both tissues of foot and gill. Hereof, there was no significant difference (P>0.05) in gene expression level of HSP70 among foot and gill tissues. Also, the gene expression level in the studied tissues increased with increasing exposure time up to 8 days while it showed decrease over the time up to 12th day (P≤0.05). In conclusion, the HSP70 gene in A. cygnea showed higher level of GC nucleotides in comparison to the other studied species and the expression level of this gene increases under exposing to CuO-NPs so that this increase is dependent on the concentration and time.
https://japb.guilan.ac.ir/article_2532_4740c29c43f8ee776a75643aca7293e8.pdf
Anodonta cygnea
آلودگی
پروتئین شوک حرارتی
نانوذرات اکسید مس
Anodonta cygnea
Pollution
Heat Shock Protein
Copper Oxide Nanoparticles
per
دانشگاه گیلان
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان
2345-3966
2538-5429
2017-10-23
5
3
25
38
10.22124/japb.2017.2531
2531
Research Paper
بررسی خواص فیزیکوشیمیایی، پروفیل اسید چرب و ارزیابی حسی ماکروجلبک Iyengaria stellata
Investigation of physicochemical properties, fatty acid profile and sensory evaluation of Iyengaria stellata
عصمت محمدی
esmat.mohammadi69@gmail.com
1
بهاره شعبانپور
2
معظمه کردجزی
kordjazi.m@gmail.com
3
دانشجوی دکتری شیلات، گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
استاد گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
استادیار گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
با توجه به پتانسیل بالای جلبکهای قهوهای در توسعه تولیدات مواد غذایی و کاربردهایی در صنعت برای انسان، دام و آبزیان، این پژوهش به تعیین خواص فیزیکوشیمیایی، پروفیل اسید چرب و ارزیابی حسی ماکروجلبکهای Iyengaria stellata پرداخته است. برای ارزیابی خواص فیزیکوشیمیایی پودر جلبک، ظرفیت نگهداری آب، ظرفیت تورم و ظرفیت جذب روغن مورد بررسی قرار گرفت. پروفیل اسید چرب به روش کروماتوگرافی گازی و ارزیابی حسی با استفاده از پنل آموزش ندیده انجام شد. با افزایش دما ظرفیت تورم به صورت معنیداری کاهش یافت (05/0P<) اما ظرفیت نگهداری آب با افزایش دما کاهش معنیداری را نشان نداد (05/0P>). ظرفیت تورم و ظرفیت نگهداری آب در جلبک I. stellataپایین بود، در حالی که این جلبک از ظرفیت جذب روغن بالایی برخوردار بود. ماکروجلبک I. stellata به ترتیب حاوی %73/38 اسید چرب اشباع (SFAs)، %86/42 اسید چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه (MUFAs) و %03/5 اسید چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه (PUFAs) بود. نتایج ارزیابی حسی نشان داد که ماکروجلبک مورد مطالعه از طعم و بوی قابل قبولی برخوردار بود. طبق نتایج این مطالعه، ماکروجلبک I. stellata را میتوان به عنوان منبع بالقوه از اسیدهای چرب ضروری و همچنین به عنوان افزودنی در صنایع غذایی مورد استفاده قرار داد.
Considering the high potential of brown algae in the development of food production and applications in the industry to humans, livestock and aquatics, this study designated to the physicochemical properties, fatty acid profile and sensory evaluation of macroalgae Iyengaria stellata. Water holding capacity, swelling, and oil holding capacity were investigated for evaluation of physicochemical properties of algae powder. The fatty acid profile and sensory profiling were analyzed by gas chromatography and using a non-trained panel, respectively. The swelling capacity was decreased significantly with increasing temperature (P<0.05) but water holding capacity did not show significant decrement with temperature increase (P>0.05). The capacities of swelling and water holding of the algae I. stellata were down while oil holding capacity was high in this seaweed. I. stellata consisted of 38.73% saturated fatty acids (SFAs), 42.86% monounsaturated fatty acids (MUFAs) and 5.03% polyunsaturated fatty acids (PUFAs). The results of the sensory evaluation showed that taste and smell of the studied macroalgae were acceptable. In conclusion, macroalgae I. stellata can be a source of essential fatty acids as well as was used as additives in the food industry.
https://japb.guilan.ac.ir/article_2531_1286c5e849e42761d6fbcb0677f5afea.pdf
Iyengaria stellata
پروفیل اسید چرب
ارزیابی حسی
خلیج فارس
Iyengaria stellata
Fatty Acid Profiles
Sensory Evaluation
Persian Gulf
per
دانشگاه گیلان
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان
2345-3966
2538-5429
2017-10-23
5
3
39
58
10.22124/japb.2017.2565
2565
Research Paper
تولید پروتئین هیدرولیز شده از ماهی کیلکا با روش هیدرولیز آنزیمی و سنجش خواص زیستفعالی آن
Production of hydrolyzed protein from Kilka by enzymatic hydrolysis and evaluation of its bioactive properties
زهرا نحوی
zahra.nahvi@yahoo.com
1
سید فخرالدین حسینی
hosseinisf@gmail.com
2
مژگان زندی
m.zandi@ippi.ac.ir
3
کارشناس ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
استادیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
دانشیار گروه پلیمرهای زیستسازگار، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، تهران، ایران
در مطالعه حاضر، ابتدا با استفاده از آنزیم آلکالاز از ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris) پروتئین هیدرولیز شده (FPH) به دست آمد. سپس فعالیت آنتیاکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده ماهی به وسیله آزمونهای قدرت مهارکنندگی رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS، قدرت کاهندگی آهن، فعالیت شلاته کنندگی یون آهن و فعالیت آنتیاکسیدانی کل در 5 غلظت متفاوت (1، 2، 3، 4 و 5 میلیگرم در میلیلیتر)، مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج بیان کننده آن بود که با افزایش غلظت پروتئین، خاصیت آنتیاکسیدانی FPH به طور معنیداری افزایش یافت. بالاترین فعالیت مهارکنندگی رادیکال DPPH، قدرت کاهندگی آهن، شلاته کنندگی یون آهن و فعالیت آنتیاکسیدانی کل مربوط به غلظت 5 میلیگرم بر میلیلیتر بود. در مجموع میتوان گفت هیدرولیز آنزیمی ماهی کیلکا منجر به تولید پروتئینهایی با خواص آنتیاکسیدانی میشود که میتوانند بعد از تایید مطالعات کلینیکی به عنوان افزودنی مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرند.
In the present study, fish protein hydrolysates (FPH) prepared by hydrolysis of common Kilka (Clupeonella cultriventris) using the Alcalase enzyme. The antioxidant activity of FPH was evaluated by DPPH and ABTS radical scavenging abilities, reducing power assay, ferrous ion-chelating and total antioxidant activity tests in five different concentrations (1, 2, 3, 4 and 5 mg/mL). The results indicated that with increasing concentration (5 mg/mL), the antioxidant properties of FPH were significantly increased. The highest DPPH radical scavenging activity, ferrous ion-chelating, ferric reducing antioxidant power and total antioxidant activity was related to the concentration of 5 mg/mL. In conclusion, Kilka fish enzymatic hydrolysis leads to the hydrolysate production with antioxidant properties and can be used as food additives after confirming by clinical studies.
https://japb.guilan.ac.ir/article_2565_60adb763e87f58004ffadbe832e802d3.pdf
کیلکای معمولی
پروتئین هیدرولیز شده ماهی
فعالیت آنتیکسیدانی
Common Kilka
Fish Protein Hydrolysates
Antioxidant activity
per
دانشگاه گیلان
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان
2345-3966
2538-5429
2017-10-23
5
3
59
74
10.22124/japb.2017.2567
2567
Research Paper
اثرات سمیت حاد (50LC) عصاره هیدروالکلی اکالیپتوس بر بافت کبد و بافت آبشش ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella) و فعالیت ضدباکتریایی آن علیه Aeromonas hydrophila
Acute toxicity (LC50) of eucalyptus extract on the grass carp (Ctenopharyngodon idella) liver and gill tissues and its antibacterial effect against Aeromonas hydrophila
سید محمد صادق رودبارکی
1
هادی ارشاد
2
حسین خارا
h.khara1974@yahoo.com
3
مهدی معصومزاده
4
کارشناس ارشد شیلات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
دکتری دامپزشکی، بخش بهداشت و بیماریهای آبزیان، موسسه تحقیقات بینالمللی تاسماهیان دریای خزر، رشت، ایران
هدف از مطالعه حاضر، تعیین سمیت حاد یا غلطت کشندگی (50LC 96 ساعته) عصاره هیدروالکلی اکالیپتوس در بچهماهیان آمور Ctenopharyngodon idella و بررسی تاثیر این عصاره بر روی باکتری Aeromonas hydrophila بوده است. 180 قطعه بچه ماهی آمور با میانگین وزنی 5 گرم به صورت تصادفی در 5 گروه تیمار با غلظتهای 2000، 2300، 2600، 3000 و ppm3500 عصاره هیدروالکلی اکالیپتوس و یک گروه شاهد تقسیم شدند (هر گروه با سه تکرار). محدوده کشندگی مقادیر عصاره هیدروالکلی اکالیپتوس در مدت زمان 96 ساعت به روش لگاریتمی برابر ppm56/2478 تعیین شد. مطالعات آسیبشناسی بافتهای آبشش و کبد بچهماهیان آمور که در معرض غلظت تحت کشنده عصاره هیدروالکلی اکالیپتوس قرار داشتند نشان دهنده بیشترین ضایعات شامل پرخونی و خونریزی بود. برای تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) از روش رقت لولهای و برای تعیین حداقل غلظت کشندگی ماده ضدمیکروبی (MBC) از محیط کشت استفاده شد. نتایج حاصل مشخص کرد که عصاره هیدروالکلی اکالیپتوس دارای حداقل غلظت مهارکنندگی از رشد (MIC) mg/mL25/0 و حداقل غلظت کشندگی (MBC) mg/mL5/0 بود. در مجموع، عصاره هیدروالکلی اکالیپتوس از رشد باکتری A. hydrophila در محیط کشت جلوگیری کرد و با توجه به تاثیرات سوء آنتیبیوتیکها میتواند به عنوان جایگزین آنها در کنترل و نابودی باکتری A. hydrophila مورد استفاده قرار گیرد.
The purpose of this study was to determine the acute toxicity or 50% lethal concentration within 96 hours (LC50 96 h) of eucalyptus extract on the juvenile grass carp (Ctenopharyngodon idella) and the impact of the extraction on Aeromonas hydrophila. 180 grass carp with an average weight of 5g were distributed randomly in the five treatment groups with eucalyptus concentrations of 2000, 2300, 2600, 3000, 3500 ppm and one control group (with three replications). Lethal concentration of eucalyptus extract using logarithmic was found 2478.56ppm. Histopathological studies of gill and liver that were exposed to lethal concentrations of eucalyptus extracts, showed the lesions consisted of hyperemia and bleeding. The minimum inhibitory concentration (MIC) and minimal bactericidal concentration (MBC) of the antimicrobial agent were determined using tube dissolution method. The MIC and MBC of extract of eucalyptus against A. hydrophila were recorded as 0.25mg/mL and 0.5mg/mL, respectively. In conclusion, the extract of eucalyptus can inhibit the growth of A. hydrophila in a culture medium. Due to the adverse effects of antibiotics, they can be used as an alternative to controlling and destroying A. hydrophila.
https://japb.guilan.ac.ir/article_2567_bb9f418b9526ba8c8f8219c3b7ccb3f8.pdf
آمور
اکالیپتوس
Aeromonas hydrophila
سمیت حاد
Grass carp
Eucalyptus
Aeromonas hydrophila
Acute Toxicity
per
دانشگاه گیلان
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان
2345-3966
2538-5429
2017-10-23
5
3
75
94
10.22124/japb.2017.2595
2595
Research Paper
تاثیر تغذیه با آرتمیای غنی شده با عصاره الکلی برگ گیاه حرا (Avicennia marina) بر عملکرد رشد، بازماندگی و تحمل استرس در پستلارو میگوی سفید غربی (Penaeus vannamei)
Effect of dietary supplementation of enriched Artemia with ethanolic leaf extract of grey mangrove Avicennia marina on growth performance, survival and stress resistance in Pacific white shrimp (Penaeus vannamei) postlarvae
محمد حاجیان
1
ایمان سوری نژاد
i_sourinezhad@yahoo.com
2
عقیل دشتیان نسب
i_sourinezhad@yahoo.com
3
ابوالفضل ناجی
abolfazlnaji@gmail.com
4
دانشجوی کارشناسی ارشد شیلات، گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
دانشیار گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
استادیار موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، پژوهشکده میگوی کشور، بوشهر، ایران
استادیار گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
در پژوهش حاضر، ناپلی آرتمیا با غلظتهای مختلف (2/0 و 4/0 گرم در لیتر) عصاره الکلی برگ گیاه حرا (Avicennia marina) غنیسازی و همراه با غذای پایه کنسانتره در تغذیه پستلارو میگوی سفید غربی (میانگین طول کل 05/0±2/0 سانتیمتر و میانگین وزن 20/0±10/10 میلیگرم) به مدت 30 روز استفاده شد. عملکرد رشد شامل میزان طول کل، وزن و ضریب رشد ویژه در روزهای 1، 15 و 30 و درصد بازماندگی در انتهای دوره پرورش تعیین شد. آزمایش استرس شوری و استرس فرمالین نیز در روزهای 15 و 30 دوره پرورش انجام شد. نتایج نشان داد استفاده از عصاره برگ حرا در غلظتهای 2/0 و 4/0 گرم در لیتر بر عملکرد رشد میگوها نسبت به تیمار شاهد تاثیر مثبت داشت. میگوهای تغذیه شده با آرتمیای غنی شده بطور معناداری از بازماندگی بیشتری برخوردار بودند. تحمل استرس شوری در میگوهای تغذیه شده با آرتمیای غنی شده بیشتر از تیمار شاهد بود. در تست فرمالین نیز بازماندگی میگوهای تغذیه شده با عصاره برگ حرا نسبت به تیمار شاهد بیشتر بود، هر چند اختلاف معنیدار نبود. در مجموع، استفاده از آرتمیای غنی شده با عصاره برگ حرا در مرحله لاروی میگوی سفید غربی میتواند موجب بهبود کیفیت پستلاروها شود.
In the present study, nauplius of Artemiafranciscana was enriched with different levels (0.2 and 0.4 g/L) of ethanolic leaf extract of grey mangrove Avicennia marina and then was fed by Pacific white shrimp Penaeus vannamei postlarvae (total length average 0.2±0.05 cm and weight average 10.10±0.20 mg) by adding to basal diet for 30 days. Growth performance including total length, weight, and specific growth rate was determined on days 1, 15 and 30 and survival percentage at the end of the period. The tests of salinity and formalin stress resistance were achieved on days 15 and 30 of the culture period. Results showed that the use of extract at concentrations of 0.2 and 0.4g/L had positive effects on shrimp growth in relation to the control. Shrimps fed with enriched Artemia had significantly higher survival than control. Salinity stress resistance in shrimps fed with enriched Artemia was higher than control. In formalin stress test, the survival in shrimps fed with enriched Artemia was higher compared to control, although this was not significantly different. In conclusion, use of Artemia enriched by mangrove leaf extract in the larval stage of Pacific white shrimp could improve the quality of postlarvae.
https://japb.guilan.ac.ir/article_2595_5f292ba9bd0829a563155e60eac35cdd.pdf
گیاه حرا
میگوی سفید غربی
عملکرد رشد
استرس
Mangrove plant
Pacific white shrimp
Growth Performance
Stress
per
دانشگاه گیلان
فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان
2345-3966
2538-5429
2017-12-21
5
3
95
120
10.22124/japb.2017.2599
2599
Research Paper
اثر سطوح متفاوت نانوذرات آهن جیره بر رشد و شاخصهای خونی بچهماهی انگشتقد کپور معمولی (Cyprinus carpio)
The effect of diet different iron nanoparticle levels on growth and hematological indices of common carp (Cyprinus carpio) fingerlings
کمیل قلیزاده اصلی
1
مجیدرضا خوش خلق
majidreza@guilan.ac.ir
2
بهرام فلاحتکار
falahatkar@guilan.ac.ir
3
دانشجوی کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعهسرا، ایران
دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعهسرا، ایران
استاد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعهسرا، ایران
این مطالعه با هدف بررسی افزودن سطوح متفاوت نانوذرات آهن صفر ظرفیتی به جیره غذایی و تاثیر آن بر رشد و شاخصهای خونی بچهماهی انگشتقد کپور معمولی انجام شد. 150 قطعه ماهی با وزن متوسط 10/0±14/6 گرم به مدت 8 هفته با جیرههای حاوی صفر، 50، 100، 150 و mg/Kg200 نانوذره آهن صفر ظرفیتی تغذیه شدند. نتایج نشان می دهد که مقادیر شاخصهای وزن نهایی، وزن به دست آمده، طول نهایی، نرخ رشد ویژه، درصد افزایش وزن بدن، درصد رشد روزانه، کارایی غذا و کارایی پروتئین و چربی در تیمار mg/Kg150 نانوذره آهن اختلاف معنیداری را با سایر تیمارها نشان دادند (05/0>P). شاخص کبدی در تیمار صفر دارای بیشترین مقدار بود (05/0>P). بیشترین مقادیر گلبولهای قرمز، غلظت هموگلوبین و درصد هماتوکریت در تیمار mg/Kg150 و کمترین آنها در تیمار صفر مشاهده شد (05/0>P). تعداد گلبولهای سفید و شاخص MCV در تیمار mg/Kg150 دارای کمترین مقدار بود (05/0>P)؛ اما مقادیر MCH، MCHC، مونوسیت و ائوزوفیل در بین تیمارها تفاوت معنیداری را در بر نداشت (05/0<P). بر اساس نتایج، افزودن نانوذرات آهن صفر ظرفیتی در غلظت mg/Kg150 که به دلیل افزایش نسبت سطح به حجم دارای اثرگذاری بیشتری در مقایسه با هم نوع خود در مقیاس بزرگتر هستند، در جیره غذایی بچهماهی کپور معمولی توصیه میشود.
The aim of this study was to assess the effects of different doses of zero-valent iron nanoparticles in the diet of common carp fingerling on growth performance and blood parameters. 150 fish with an average initial weight of 6.14±0.10g were fed one of the experimental diets for 8 weeks. The diets contained 0, 50, 100, 150 and 200 mg/Kg zero-valent iron nanoparticles. The results showed that fish were fed by the diet supplemented with 150 mg/Kg zero-valent iron nanoparticles displayed significant difference in final weight, weight gain, final length, specific growth rate, body weight increase, average daily growth, feed efficiency, protein efficiency ratio and lipid efficiency ratio (P<0.05). The highest amount of liver index was in zero treatment (P<0.05). The highest amount of red blood cells, hemoglobin level and hematocrit percent was observed in 150mg/Kg treatment and the lowest was in zero treatment (P<0.05). The lowest number of WBC and MCV index was in 150 mg/Kg treatment (P<0.05); But there was no significant difference between treatments in the values of MCV, MCH, monocytes and eosinophils (P>0.05). Based on the results, due to the increased surface to volume ratio, 150 mg/Kg zero-valent iron nanoparticles in the diet has more influence than larger scales, it is recommended in the diet of common carp fingerlings.
https://japb.guilan.ac.ir/article_2599_8f658ceb779ae667cf43d32e09cd08fa.pdf
آهن صفر ظرفیتی
شاخص های رشد
گلبول های قرمز
جیره غذایی
Zero-Valent Iron
Growth indices
Red Blood Cells
Diet