%0 Journal Article %T اثرات متقابل کشت توام برنج و میگوی رودخانه‌ای شرق (Macrobrachium nipponense) %J فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان %I دانشگاه گیلان %Z 2345-3966 %A بایرامی, ابوالفضل %A علاف نویریان, حمید %A افشارمحمدیان, منصور %A اسدی شریف, احسان %A قربانی, فرشید %A سمیع املشی, فائزه %A اسمعیلی, سارا %A الماسی, زهرا %D 2018 %\ 03/11/2018 %V 5 %N 4 %P 91-111 %! اثرات متقابل کشت توام برنج و میگوی رودخانه‌ای شرق (Macrobrachium nipponense) %K میگوی رودخانه‌ای شرق %K نمک سود %K کود شیمیایی %K برنج %R 10.22124/japb.2018.6843.1147 %X کشت توام برنج و میگو در سطح جهانی به سبب بازده اقتصادی آن گسترش قابل توجهی داشته است. هدف این مطالعه بررسی اثر متقابل کشت توام میگوی رودخانه‌ای شرق و برنج بر کیفیت و ماندگاری میگوی پس از عمل‌آوری (نمک سود کردن) و محصول برنج بود. از این رو، میگوها پس طی مراحل پرورش، نمونه‌برداری و نمک سود شدند. سپس ترکیبات مغذی میگوی بازه‌های زمانی صفر (شاهد، زمان عمل‌آوری) تا دوازده هفته پس از عمل‌آوری (هر 2 هفته یک‌بار) بررسی شد. علاوه بر آن شاخص‌های رشد میگو هر دوهفته یک‌بار و شاخص‌های ریختی و عملکردی گیاه برنج در انتهای هفته دوازدهم ارزیابی شد. نتایج ارزیابی نشان داد که در مجموع، تمامی شاخص‌های بررسی شده از قبیل نرخ رشد ویژه، کارایی ضریب تبدیل و درصد بقای میگوها و نیز ترکیبات شیمیایی بدن میگو مانند پروتئین، چربی و رطوبت در میگوی نمک سود شده پرورش یافته طی کشت توام با برنج در حد مطلوبی بودند. همچنین، کشت توام برنج و میگو، اثرات قابل توجهی روی تمامی صفات ریختی و عملکردی گیاه برنج مانند میزان کلروفیل کل برگ، ارتفاع بوته، تعداد پنجه و تعداد پنجه بارور در هر خوشه، طول و عرض برگ پرچم، طول خوشه، عملکرد دانه، تعداد دانه در خوشه، وزن هزار دانه، تعداد دانه پر در هر خوشه و میزان زیست‌توده گیاهان برنج کشت شده در کشت توام با میگو در مقایسه با تیمار کود شیمیایی داشت. %U https://japb.guilan.ac.ir/article_2730_3e02bf2689ef1d43d6d6d478477dd8e1.pdf