%0 Journal Article %T مقایسه سیلافین استخراج شده از دو ریزجلبک Chaetoceros calcitrans و Chaetoceros muelleri %J فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان %I دانشگاه گیلان %Z 2345-3966 %A بازیار, سعد %A قائنی, منصوره %A چوبکار, نسرین %A جوادزاده, نرگس %D 2019 %\ 09/07/2019 %V 7 %N 2 %P 17-30 %! مقایسه سیلافین استخراج شده از دو ریزجلبک Chaetoceros calcitrans و Chaetoceros muelleri %K سیلافین %K اسید آمینه %K دیاتومه %K Chaetoceros muelleri %K Chaetoceros calcitrans %R 10.22124/japb.2019.10672.1254 %X پروتئین سیلافین (Silaffin) یکی از پروتئین‌هایی است که در ریزجلبک Chaetoceros به وفور یافت می‌شود. این ماده در صنایع آرایشی، بهداشتی و تغذیه موجودات کاربرد دارد. در این پژوهش به مقایسه سیلافین استخراج شده از دو ریزجلبک Chaetoceros muelleri و Chaetoceros calcitrans پرداخته شده است. برای انجام آزمایش، دیواره سیلیسی نمونه‌های تهیه شده از بندرعباس با استفاده از EDTA و SDS استخراج و غلظت پروتئین آن به روش بردفورد اندازه‌گیری شد. سپس برای شناسایی اسیدهای آمینه موجود، با روش الکتروفورز SDS-PAGE وزن مولکولی آن‌ها تخمین زده شد. تجزیه اسیدهای آمینه با استفاده از HPLC صورت گرفت. نتایج حاکی از وجود اختلاف معنی‌دار در میزان سیلافین استخراج شده از ریزجلبک C. muelleri نسبت به ریز جلبک C. calcitrans بود (05/0>P). همچنین بین دو ریزجلبک از نظر میزان اسیدهای آمینه آسپارتیک اسید، آسپارژین، گلایسین، والین، تیروزین + آلانین، اختلاف معنی‌دار آماری وجود نداشت (05/0P). بنابراین، می‌توان چنین نتیجه گرفت که ریزجلبک C. muelleri از نظر میزان پروتئین سیلافین می‌تواند گزینه مناسب‌تری برای استفاده در صنایع مختلف با رویکرد بیوتکنولوژی در صنایع غذایی و دارویی باشد. %U https://japb.guilan.ac.ir/article_3479_a287fa8bfc59bef204babe83ab79569d.pdf