%0 Journal Article %T تاثیر جیره حاوی پودر گیاه گلدر (Otostegia persica) بر شاخص‌های خونی، آنتی‌اکسیدانی و ایمنی کپور معمولی (Cyprinus carpio) %J فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان %I دانشگاه گیلان %Z 2345-3966 %A رخشانی, احمد %A علیزاده دوغیکلایی, ابراهیم %A احمدی فر, احسان %A شهریاری مقدم, محسن %D 2021 %\ 06/21/2021 %V 9 %N 1 %P 39-56 %! تاثیر جیره حاوی پودر گیاه گلدر (Otostegia persica) بر شاخص‌های خونی، آنتی‌اکسیدانی و ایمنی کپور معمولی (Cyprinus carpio) %K شاخص‌های خونی %K شاخص‌های آنتی‌اکسیدانی %K ایمنی %K گیاه گلدر %K کپور معمولی %R 10.22124/japb.2021.15640.1368 %X هدف این مطالعه بررسی تاثیر جیره حاوی پودر گیاه گلدر (Otostegia persica) بر شاخص­های خونی، آنتی‌اکسیدانی و ایمنی کپور معمولی (Cyprinus carpio) است. برای این منظور، ماهیان با میانگین وزنی 12/2±32/28 گرم طی مدت 45 روز با جیره غذایی حاوی 0/0 (شاهد)، 5/0 (T1)، 0/1 (T2) و 5/1 (T3) درصد پودر گیاه گلدر مورد تغذیه قرار گرفتند. در انتهای دوره از ماهیان خون‌گیری انجام شد و شاخص­های خونی و ایمنی و آنزیم­های آنتی‌اکسیدانی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد اضافه کردن پودر گیاهی به جیره غذایی موجب تغییر معنی‌داری در شاخص­های خون­شناسی (تعداد گلبول قرمز و سفید و هماتوکریت) و شاخص‌های گلبول قرمز (MCV، MCH و MCHC) بین تیمارهای آزمایشی نشد (05/0P). به طور کلی می‌توان نتیجه گرفت که استفاده از پودر گیاه گلدر اثرات مثبتی بر آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی سرم خون داشته است. %U https://japb.guilan.ac.ir/article_4866_40020a340539e336807367c2a4de1a13.pdf