%0 Journal Article %T تاثیر پروسل به تنهایی و در ترکیب با Lactobacillus plantarum و Lactobacillus pentosus بر شاخص‌های بیوشیمیایی و برخی آنزیم های اکسیداتیو سرم قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) %J فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان %I دانشگاه گیلان %Z 2345-3966 %A محمدیان, تکاور %A جانگران نژاد کاهدی, عبدالحسین %A موسوی, سیده پروا %A تابنده, محمدرضا %A لب آبیان, هدی %A رباط کریمی, صادق %D 2022 %\ 09/23/2022 %V 10 %N 2 %P 85-102 %! تاثیر پروسل به تنهایی و در ترکیب با Lactobacillus plantarum و Lactobacillus pentosus بر شاخص‌های بیوشیمیایی و برخی آنزیم های اکسیداتیو سرم قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) %K پروسل %K سین‌بیوتیک %K باکتری‌های درون‌زاد %K آنزیم‌های اکسیداتیو %K قزل‌آلای رنگین‌کمان %R 10.22124/japb.2021.20521.1435 %X پرورش متراکم و تولید تجاری آبزیان نیاز به بهبود شرایط بهداشتی ماهی دارد و پروبیوتیک­ها به عنوان گزینه مناسب برای دستیابی به این هدف مطرح هستند. در این مطالعه، تاثیر مکمل سین­بیوتیکی پروسل به تنهایی و در ترکیب با باکتری­های درون­زاد بر فاکتورهای بیوشیمایی و برخی آنزیم­های اکسیداتیو در سرم ماهی قزل­آلای رنگین­کمان مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، 300 قطعه قزل­آلای رنگین­کمان با متوسط وزن 15 گرم به شکل تصادفی به پنج گروه با سه تکرار تقسیم شدند که به ترتیب با جیره پایه و بدون هیچ افزودنی (شاهد)، پری­بیوتیک پروسل به میزان یک درصد جیره، سین‌بیوتیک پروسل به میزان یک درصد و CFU/mg108 Lactobacillus plantarum، سین­بیوتیک پروسل به میزان یک درصد و CFU/mg108 Lactobacillus pentosus و سین­بیوتیک پروسل به میزان یک درصد به همراه CFU/mg 108 L. plantarum و L. pentosus به مدت 12 هفته تغذیه شدند. نمونه­­گیری در روزهای صفر و 60 انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از جیره حاوی پروسل+L. plantarum+L. pentosus قادر است که در شاخص­های بیوشیمیایی و آنتی‌اکسیدانی و همچنین آنزیم­های کبدی سرم بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان موجب بهبود شرایط شود. %U https://japb.guilan.ac.ir/article_5929_661a57580f262c597db6a6d616e014ed.pdf