TY - JOUR ID - 3050 TI - اثرات تغذیه از آستاگزانتین مصنوعی بر کارایی تولیدمثلی میگوی بزرگ آب شیرین (Macrobrachium rosenbergii) JO - فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان JA - JAPB LA - fa SN - 2345-3966 AU - رشیدیان, قاسم AU - رفیعی, غلامرضا AU - نعمت الهی, محمد علی AU - رضائی توابع, کامران AD - کارشناس ارشد شیلات، گروه مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران AD - استاد گروه مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران AD - دانشیار گروه مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران AD - استادیار گروه مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 6 IS - 2 SP - 65 EP - 86 KW - آستاگزانتین KW - میگوی بزرگ آب شیرین KW - Macrobrachium rosenbergii KW - LSI KW - کارایی DO - 10.22124/japb.2018.8286.1186 N2 - مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر سطوح مختلف آستاگزانتین مصنوعی روی کارایی تولید­مثلی میگوی بزرگ آب شیرین (Macrobrachium rosenbergii) انجام شد. در این پژوهش 24 قطعه مولد با نسبت جنسی 1:3 ماده به نر در سه تیمار و دو تکرار استفاده شد. جیره­­های غذایی حاوی 0 (شاهد)، 50 و 100 میلی­گرم آستاگزانتین بر کیلو­گرم جیره به عنوان تیمار­های آزمایشی در نظر گرفته شدند. مولدین در طی یک دوره 45 روزه به میزان دو درصد وزن بیومس غذا­دهی شدند. اندازه­ گیری میزان کاروتنوئید کل با روش اسپکتوفوتومتری انجام شد. محتوای کاروتنوئیدی، تعداد تخم در هر گرم، قطر تخم­ها، و تعداد لارو­ها پس از رهاسازی به عنوان شاخص­های کارایی تولیدمثلی مولدین و شاخص­های تکوین لاروی (LSI) و طول لارو­ها به منظور ارزیابی کیفیت لاروها در نظر گرفته شدند. نتایج نشان دادند با افزودن آستاگزانتین مصنوعی به جیره غذایی مولدین در هر دو سطح 50 و 100 میلی­گرم در کیلو­گرم افزایش معنی­ داری در تعداد تخم در هر گرم و تعداد لارو­های رها شده ایجاد شد (P<0.05). همچنین افزایش معنی­ دار تجمع کاروتنوئید، قطر تخم­ها، شاخص تکوین لاروی (LSI) و طول لارو­های رها شده مشاهده شد (P<0.05). با توجه به نتایج این مطالعه و مقرون به صرفه­تر بودن، آستاگزانتین در سطح 50 میلی­گرم در کیلو­گرم به منظور بهبود عملکرد تولیدمثلی میگوی بزرگ آب شیرین پیشنهاد می­شود. UR - https://japb.guilan.ac.ir/article_3050.html L1 - https://japb.guilan.ac.ir/article_3050_91ebbd218413b13243cde90694321057.pdf ER -