TY - JOUR ID - 5356 TI - تغییرات یونوسیت‌های پوست لارو سوف سفید دریای خزر (Sander lucioperca) در مواجهه با شوری‌های مختلف JO - فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان JA - JAPB LA - fa SN - 2345-3966 AU - احمدنژاد, محدثه AU - عریان, شهربانو AU - بهمنی, محمود AU - صیاد بورانی, محمد AD - استادیار پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران AD - استاد گروه زیست‌شناسی، دانشکده زیست‌شناسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران AD - استاد موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران AD - دانشیار پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 9 IS - 3 SP - 149 EP - 169 KW - دریای خزر KW - سوف سفید KW - تنظیم اسمزی KW - ایمونوهیستوشیمی KW - سدیم- پتاسیم ATPase DO - 10.22124/japb.2021.17248.1390 N2 - هدف از مطالعه حاضر، تعیین توانایی تنظیم اسمزی لارو­های سوف سفید در دو مرحله قبل (a) و بعد از جذب کیسه زرده (b) بود. دو گروه لاروی به مدت 96 ساعت، در معرض آب شیرین (شوری کمتر از نیم در هزار)، شرایط مصبی (شوری 7 در هزار) و آب دریای خزر (شوری 12 در هزار) قرار گرفتند. درصد بقای لاروها، تعداد و اندازه یونوسیت­های پوست و درصد سطح آن‌ها با استفاده از بافت­شناسی کلاسیک همراه با رنگ­آمیزی ائوزین- هماتوکسیلین و ایمونوهیستوشیمی از طریق مکان­یابی آنزیم Na+, K+-ATPase مورد بررسی قرار گرفت. میزان بقا در آب شیرین، برای هر دو گروه 97 درصد بود. 86 درصد از لاروهای گروه a در شوری 7 در هزار زنده ماندند. در حالی که در شوری 12 در هزار نرخ بقای آن‌ها صفر شد. 97 درصد از لاروهای گروه b در شوری 7 در هزار و 20 درصد از آن‌ها در شوری 12 در هزار زنده ماندند. اندازه سلول­های کلراید پوست در مواجهه با شوری تغییری نکرد. در انتهای آزمون، تعداد و درصد سطح سلول­های کلراید موجود در پوست در گروه a در شوری 7 و در گروه b در شوری 12 در ­هزار به طور معنی­داری افزایش یافت (05/0>P). نتایج نشان داد که در لارو سوف سفید دریای خزر، با افزایش رشد، نمو و تکامل بدن، عملکرد سلول­های کلراید پوست در تنظیم اسمزی افزایش یافت و توانست در زنده­ماندن لاروها در مواجهه با شوری به گونه­ای عمل کند که میزان بقا در مرحله پس از جذب کیسه زرده در مواجهه با شوری بیشتر از مرحله قبل از جذب کیسه زرده باشد. UR - https://japb.guilan.ac.ir/article_5356.html L1 - https://japb.guilan.ac.ir/article_5356_4f2928730715b5491db4c2951d07e98b.pdf ER -