TY - JOUR ID - 5507 TI - اثرات پلی‌ساکارید فوکوئیدان استخراج شده از جلبک دریایی Cystoseira trinodis (C. Agardh, 1820) بر پاسخ‌های ایمنی میگوی وانامی Litopenaeus vannamei (Boone, 1931) JO - فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان JA - JAPB LA - fa SN - 2345-3966 AU - صالح پور, راضیه AU - امراللهی بیوکی, نرگس AU - محمدی, مهدی AU - دشتیان نسب, عقیل AU - ابراهیم نژاد, پدرام AD - دکتری زیست‌شناسی دریا، گروه زیست‌شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران AD - دانشیار گروه زیست‌شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران AD - استادیار گروه بیوتکنولوژی، پژوهشکده خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران AD - استادیار پژوهشکده تحقیقات میگوی کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر، ایران. AD - دانشیار گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران، ساری، ایران Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 9 IS - 4 SP - 35 EP - 58 KW - فوکوئیدان KW - آنزیم آنتی‌اکسیدان KW - میگوی پاسفید KW - جلبک قهوه‌ای KW - خلیج فارس DO - 10.22124/japb.2021.18649.1410 N2 - مطالعه حاضر، به منظور استفاده از جلبک دریایی خلیج فارس (جلبک قهوه‌ای Cystoseira trinodis) و همچنین استخراج پلی‌ساکارید فوکوئیدان به عنوان یک مکمل محرک ایمنی بر بهبود و ارتقای برخی شاخص‌های ایمنی میگوی وانامی انجام گرفت. از این رو، تعداد 500 قطعه میگو، با میانگین وزنی 8 گرم، به صورت طرح پایه کاملا تصادفی در چهار تیمار با سه تکرار (12 وان) تقسیم و به مدت 30 روز با جیره‌های غذایی حاوی صفر، 1/0، 2/0 و 4/0 درصد فوکوئیدان تغذیه شدند. نتایج نشان داد که تیمارهای فوکوئیدان تاثیر معنی‌داری بر شاخص‌های مورد سنجش داشتند (05/0P<). شاخص‌های ایمنی از جمله تعداد سلول‌های هیالین، گرانولار و هموسیت کل، آنیون سوپراکسید، فعالیت آنزیم‌های فنول اکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز در گروه‌های تغذیه شده با جیره غذایی حاوی سطوح مختلف فوکوئیدان بویژه 4/0 درصد در مقایسه با شاهد افزایش معنی‌داری داشت (05/0P<)، در حالی که مقدار مالون دی‌آلدهید کاهش معنی‌داری را نسبت به شاهد نشان داد (05/0P<). به طور کلی با توجه به نتایج مطالعه حاضر می‌توان اظهار داشت که فوکوئیدان استخراج شده از جلبک قهوه‌ای Cystoseira trinodis در سطوح بالاتر بویژه 4/0 درصد عملکرد بهتری در بهبود شاخص‌های ایمنی داشته است. از این رو، این ترکیب زیست فعال می‌تواند به عنوان محرک ایمنی به جیره غذایی میگو وانامی توصیه شود. UR - https://japb.guilan.ac.ir/article_5507.html L1 - https://japb.guilan.ac.ir/article_5507_cb179f944e100582eb1b5d3fa9d83a27.pdf ER -