TY - JOUR ID - 5925 TI - تاثیر عصاره جلبک Sargassum angustifolium بر روی رشد، بقا و ترکیب شیمیایی بدن ماهی باس دریایی آسیایی ( Lates calcarifer) JO - فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان JA - JAPB LA - fa SN - 2345-3966 AU - موسوی ده موردی, لاله AU - طیب زاده, زهرا AU - سوری, مرتضی AD - استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیا بهبهان، بهبهان، ایران AD - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیلات، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیا بهبهان، بهبهان، ایران AD - کارشناس ارشد، معاونت آبزی‌پروری، اداره کل شیلات خوزستان، آبادان، ایران Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 10 IS - 2 SP - 25 EP - 40 KW - باس دریایی آسیایی KW - Lates calcarifer KW - Sargassum angustifolium KW - رشد KW - ترکیب لاشه DO - 10.22124/japb.2021.20331.1432 N2 - هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره ماکروجلبک Sargassum angustifolium در عملکرد رشد، بقا و ترکیب لاشه ماهی باس دریایی آسیایی Lates calcarifer بوده است. برای این منظور 144 قطعه ماهی با میانگین وزنی 37 گرم به صورت کاملا تصادفی در چهار تیمار و سه تکرار به مدت 56 روز با جیره‌های حاوی صفر (شاهد)، 100، 200 و 400 میلی‌گرم عصاره جلبک به ازای هر کیلوگرم غذا مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از عصاره جلبک به میزان 200 میلی‌گرم در کیلوگرم توانست عملکرد رشد و تغذیه را به خوبی بهبود بخشد (05/0>P). اما غلظت بالاتر این جلبک در جیره غذایی نتایج معکوس را در پی داشت. نتایج بررسی ترکیب بیوشیمیایی لاشه نیز نشان داد که تغییر غلظت عصاره جلبک در جیره غذایی ماهیان تاثیر معنی‌داری بر روی میزان رطوبت، چربی و پروتئین این ماهی نداشت (05/0