مطالعه حاضر در رابطه با اثرات ضدقارچی اجزای مختلف توتیای دریایی Echinometra mathaei صورت گرفته است. گنادها، پوسته، خارها و بخشدهانی توتیای دریایی مورد مطالعه قرار گرفتند. از سویههای قارچی Candida albicans، Candida glabrata و Candida parapsilosis به دلیل بیماریزا بودن و شیوع فراوان آنها استفاده شد. توتیایدریایی از سواحل خلیج فارس جمعآوری شد و پس از کالبدشکافی، از بخش دهانی، گناد، پوسته و خار توتیای دریایی توسط سه حلال سدیم بافر فسفات، اتانول و استونیتریل عصارهگیری به عمل آمد. فعالیت ضدقارچی عصارهها، با استفاده از روش Well Diffusion، در دو غلظت 600 و µg/well 1500، مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت ضدقارچی پوسته و گناد و همچنین خار (علیه یکی از سویههای قارچی) مشاهده شد. عصاره بخش دهانی در همه آزمایشها فاقد فعالیت ضدقارچی بود. بنابر نتایج، پیشنهاد میشود که بخش پوسته و گناد توتیایدریایی جهت استخراج ترکیبات موثر در مطالعات آینده، در اولویت قرار گیرد.
راهی, سیما, حیدری, بهروز, & رسا, مهدی. (1394). اثرات عصارههای آلی و آبی استخراج شده از توتیای دریایی خلیج فارس (Echinometra mathaei) بر سه سویه بیماریزای قارچ Candida. فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان, 2(3), 31-45.
MLA
سیما راهی; بهروز حیدری; مهدی رسا. "اثرات عصارههای آلی و آبی استخراج شده از توتیای دریایی خلیج فارس (Echinometra mathaei) بر سه سویه بیماریزای قارچ Candida". فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان, 2, 3, 1394, 31-45.
HARVARD
راهی, سیما, حیدری, بهروز, رسا, مهدی. (1394). 'اثرات عصارههای آلی و آبی استخراج شده از توتیای دریایی خلیج فارس (Echinometra mathaei) بر سه سویه بیماریزای قارچ Candida', فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان, 2(3), pp. 31-45.
VANCOUVER
راهی, سیما, حیدری, بهروز, رسا, مهدی. اثرات عصارههای آلی و آبی استخراج شده از توتیای دریایی خلیج فارس (Echinometra mathaei) بر سه سویه بیماریزای قارچ Candida. فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان, 1394; 2(3): 31-45.