اثر عصاره الکلی جلبک سارگاسوم (Sargassum ilicifolium) بر رشد، تغذیه، ترکیب بدن و فعالیت آنزیم‌های گوارشی ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار گروه شیلات، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار

2 دانشگاه دریانوردی چابهار گروه شیلات

چکیده

مطالعه حاضر به منظور بررسی اثر عصاره جلبک سارگاسوم (Sargassum ilicifolium) بر شاخص­های رشد، تغذیه، ترکیب بدن و فعالیت آنزیم­های گوارشی ماهی کفال خاکستری به مدت 60 روز صورت گرفت. در این مطالعه، تعداد 120 قطعه ماهی کفال خاکستری با میانگین وزنی 07/1±77/11 گرم در یک طرح کاملا تصادفی به 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار (10 قطعه ماهی در هر تکرار) که شامل تیمار آزمایشی شاهد (بدون استفاده از عصاره جلبک) و سه تیمار با اضافه کردن مقادیر 5، 10 و 15 گرم عصاره جلبک سارگاسوم به هر کیلوگرم جیره، تقسیم‌بندی شدند. نتایج به دست آمده در پایان آزمایش نشان داد که بالاترین وزن نهایی، نرخ رشد ویژه و کارایی مصرف پروتئین مربوط به تیمار 15 گرم عصاره جلبک در کیلوگرم جیره بود. بیشترین میزان پروتئین خام، فعالیت آنزیم­های پروتئاز، آمیلاز و لیپاز و کمترین میزان چربی در گروه حاوی 15 گرم عصاره جلبک در کیلوگرم جیره مشاهده شد. هر چند از نظر فعالیت آنزیم آمیلاز بین گروه 10 و 15 گرم عصاره جلبک در کیلوگرم جیره اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد (05/0<P). در کل، نتایج این مطالعه نشان داد که ماهیان کفال تغذیه شده با رژیم غذایی حاوی 10 و 15 گرم عصاره جلبک سارگاسوم در کیلوگرم جیره عملکرد رشد، تغذیه، ترکیب لاشه و فعالیت آنزیم­های گوارشی بهتری را در مقایسه با تیمار شاهد نشان دادند و استفاده از 15 گرم عصاره جلبک در کیلوگرم جیره ماهی کفال خاکستری توصیه می­شود.

کلیدواژه‌ها