تاثیر غلظت‌های مختلف پروتئین هیدرولیزشده در جیره غذایی بر فعالیت‌های آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی و گوارشی بچه فیل ماهی (Huso huso) پرورشی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور

2 عضو هیات علمی/ موسسه بین المللی تحقیقات ماهیان خاویاری

3 موسسه بین المللی تحقیقات ماهیان خاویاری

4 موسسه تحقیقات بین الممللی تاس ماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت ، ایران

10.22124/japb.2024.27300.1538

چکیده

در این پژوهش، اثر جایگزینی پودر ماهی با پروتئین هیدرولیزشده ماهی بر میزان برخی شاخص‌های استرس اکسیداتیو و فعالیت آنزیم‌های گوارشی در بچه فیل ماهی (Huso huso) بررسی شد. به این منظور، به مدت 48 روز، 750 قطعه بچه فیل ماهی با وزن اولیه 5/0± 3 گرم در 5 گروه آزمایشی شامل گروه شاهد (بدون پروتئین هیدرولیز شده)، 3 تیمار با سطوح مختلف جایگزینی پروتئین هیدرولیز شده با پودر ماهی (تیمارهای 1، 2 و 3 به ترتیب 75/2، 5/5 و 25/8 درصد) و تیمار 4 کنترل مثبت (غذای تجاری) به‌طور تصادفی در 15 مخازن 500 لیتری با دبی 2 لیتر در دقیقه و تحت شرایط یکسان پرورش داده شدند. نتایج مربوط به شاخص‌های استرس اکسیداتیو نشان داد که بین گروه‌های آزمایشی در مقدار فعالیت آنزیم‌های کاتالاز و سوپر اکسید دیسموتاز و میزان مالون دی آلدهید اختلاف معنی‌داری وجود نداشت (P>0.05). در مورد آنزیم‌های گوارشی تریپسین، پپسین، آمیلاز و لیپاز نیز هیچ‌گونه اختلاف آماری معنی‌داری در هیچ یک از مراحل چهارگانه بررسی فعالیت‌های آنزیمی (5، 10، 20 و 35 روز پس از ذخیره‌سازی) و در هیچکدام از انواع آنزیم‌های مورد بررسی مشاهده نشد (P>0.05). به طور کلی، نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که جایگزینی پودر ماهی با پروتئین هیدرولیزشده ماهی در جیره غذایی بچه فیل ماهی تا سطح 25/8 درصد تاثیر معنی‌داری بر فعالیت سیستم آنتی‌اکسیدانی و گوارشی این ماهیان نداشت.

کلیدواژه‌ها

موضوعات