بررسی شاخص‌های‌همولنف و ایمنی غیر‌اختصاصی میگوی پاسفیدغربی (Litopenaeus vannmei) تغذیه‌شده با عصاره ترکیبی ماکروجلبک‌های قهوه‌ای و پروبیوتیک تک‌سل (Bacillus subtilis IS0)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشکده علوم دریایی، گروه شیلات ، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار

2 سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، رئیس مرکز تحقیقات شیلات آبهای دور چابهار، چابهار، ایران

3 دانشجوی کارشناسی ارشد گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران

10.22124/japb.2025.28719.1555

چکیده

در دهه‌های اخیر استفاده از جیره‌های غذایی مناسب و با کیفیت از عوامل مهم در توسعه صنعت میگو، رشد و حفظ سلامتی آن بوده است. در تحقیق حاضر، ارزیابی تاثیر عصاره آبی ترکیبی ماکروجلبک‌های قهوه‌ای و باکتری Bacillus subtilis (پربیوتیک تک‌سل) بر شاخص‌های همولنف و ایمنی غیراختصاصی میگوی پاسفید غربی(Litopenaeus vannamei) مورد بررسی قرار گرفت. در مطالعه حاضر، 2400 قطعه پست لارو میگوی پا سفید غربی با میانگین وزنی mg 87/0±29 به طور تصادفی با تراکم 100 قطعه در 8 گروه (سه تکرار برای هر گروه) در مخازن ذخیره‌سازی شدند. گروه شاهد از جیره غذایی فاقد عصاره ترکیبی ماکروجلبک (MPE) و پروبیوتیک تک‌سل (P) و بقیه گروه‌ها به‌ترتیب از جیره غذایی حاوی g/kg 15 صاره ترکیبی ماکروجلبک‌ها (MPE) ، g100/g1 پروبیوتیک تک سل (1P)، g100/g2 پروبیوتیک تک سل (2P) ، g100/g3 پروبیوتیک تک‌سل (3P)، عصاره ترکیبی ماکروجلبک‌ها با غلظت g100/g1 پروبیوتیک تک‌سل (1P+MPE)، عصاره ترکیبی ماکروجلبک‌ها با غلظت g100/g2 پروبیوتیک تک‌سل (2P+MPE) و تیمار حاوی عصاره ترکیبی ماکروجلبک‌ها با غلظت g100/g3 پروبیوتیک (3P+MPE) به مدت 60 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد نتایج نشان داد که بیشترین تعداد کل هموسیت در گروه‌های تغذیه‌شده با 2P+MPE و 3P+MPE به ترتیب برابر 35/0±36/15 17و 36/0±10/15(/mL106) مشاهده شد که با بقیه گروه‌های آزمایشی و گروه شاهد اختلاف معنی‌داری داشتند (05/0>P). استفاده توأم عصاره آبی ترکیبی ماکروجلبک با غلظت‌های مختلف پروبیوتیک تک‌سل باعث افزایش معنی‌دار تعداد سلول‌های گرانولار‌‌، سلول‌های نیمه‌گرانولار و سلول‌های هیالین نسبت به گروه شاهد و دیگر گروه‌های آزمایشی شد که بیشترین تعداد این سلول‌ها در گروه‌های تغذیه‌شده با 2P+MPE و 3P+MPE مشاهده شد که اختلاف معنی‌داری را با گروه‌های آزمایشی دیگر نشان دادند (05/0>P) و بین گروه‌های تغذیه‌شده با 2P+MPE و 3P+MPE این اختلاف معنی‌دار نبود (05/0<P). بیشترین میزان پروتئین (mg/mL20/9±47/111) و کمترین میزان گلوکز (mg/dL91/0±0/9) در گروه تغذیه‌شده با 2P+MPE مشاهده شد که اختلاف معنی‌داری را با گروه شاهد و دیگر گروه‌های آزمایشی نشان داد (05/0>P).

استفاده از توام عصاره ترکیبی ماکروجلبک‌های قهوه ای با غلظت‌ g100/g2 پروبیوتیک تک‌سل، باعث بهبود شاخص‌های همولنف و سیستم ایمنی غیراختصاصی در میگوی پا سفیدغربی شد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات