سنتز سبز نانوذره روی با استفاده از عصاره جلبک قهوه ای Sargassum ilicifolium و ارزیابی خواص آنتی باکتریال آن

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه زیست دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه هرمزگان ، بندر عباس، ایران

2 گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، ایران

3 استاد، گروه زیست شناسی ، دانشکده علوم، دانشگاه قم

4 گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، ایران

5 گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه هرمزگان، ایران

10.22124/japb.2023.25411.1510

چکیده

سنتز سبز نانو ذرات توجه بسیار زیادی را به دلیل منافع اقتصادی و زیست محیطی در برابر روش های رایج سنتز شیمیایی به خود جلب کرده است. عصاره آبی ماکرو جلبک قهوه ای Sargassum ilicifolium برای سنتز سبز نانوذرات اکسید روی مورد استفاده قرار گرفت. نانوذرات بیوسنتز شده بوسیله تغییر رنگ، طیف سنجی UV-vis، FT-IR، TEM، SEM و XRD مورد شناسایی و بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که نانوذرات شکل گرفته کروی و کریستالی با محدوده اندازه بین 1/15 تا 27 نانومتر می باشند. فعالیت آنتی‌باکتریال نانوذرات اکسید روی بیوسنتز شده با روش MIC و MBC در برابر باکتری‌های Staphylococcus aureus و Escherichia coli مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد که نانوذرات روی بیوسنتز شده اثر قابل توجه آنتی باکتیریال در برابر باکتری های تست شده دارند. در نهایت، این پژوهش نشان می‌دهد که سنتز سبز نانوذرات روی از ماکرو جلبک های دریایی می‌تواند یک روش موثر، پایدار و دوستدار محیط زیست برای تولید نانوذرات روی با خصوصیات آنتی‌باکتریال باشد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات