بررسی میزان تأثیر مکمل پودر سیر بر فاکتورهای رشد و بازماندگی لارو ماهی تترای سیاه(Gymnocorymbus ternetzi)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشگاه آزاد اسلامی

2 2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کازرون، دانشکده دامپزشکی، دانش آموخته،کازرون، ایران

10.22124/japb.2024.26807.1531

چکیده

سیر می تواند باعث بهبود سیستم ایمنی و شاخص های رشد بوده و موثر در پیشگیری از بیماری های عفونی باشد. به منظور بررسی تأثیر پودر سیر بر فاکتورهای رشد و بقای لارو ماهی تترای سیاه، این مطالعه با استفاده از6 آکواریوم 150 لیتری با سایز 50 x 50 x 60 سانتی متر با استفاده از سیستم هوادهی با تراکم 50 ماهی در هر آکواریوم بصورت انتخاب تصادفی با یک تکرار انجام شد. لاروها در سه گروه جیره غذایی شامل گروه شاهد تنها با جیره غذایی بیومار، گروه اول با جیره بیومار و پودر سیر (5 گرم در کیلوگرم) و گروه دوم با جیره بیومار و دوبرابر پودر سیر (10 گرم در کیلوگرم) تقسیم و تغذیه و پرورش یافتند. پرورش لاروها به مدت پنج هفته ادامه یافت و در پایان داده های به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان بقا (SR) و فاکتورهای رشد مانند نرخ رشد ویژه (SGR)، شاخص وزن بدن (BWI) و نرخ رشد روزانه (GR) در گروه اول و دوم بهتر از گروه شاهد بود گرچه در اکثر موارد این تغییرات از نظر آماری معنی دار نبود(05/0p>) اما تغییرات میانگین وزن گروه های مورد بررسی در هفته‌های دوم سوم و چهارم از نظر آماری معنی‌دار بود (05/0p≤). بدین ترتیب تغذیه با رژیم غذایی بیومار همراه با پودر سیر می تواند باعث بهبود شاخص ها رشد و بازماندگی در ماهی تترای سیاه گردد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات